Doftprov

Innan ett ekipage tillåts tävla i Nose Work krävs ett godkänt doftprov för aktuell klass. Doftprov
genomförs för att säkerställa att hunden känner igen den doft som den ska söka efter under tävling. Doftprovet är även till för att föraren ska visa att den kan avgöra när hunden hittat måldoften. Ett godkänt doftprov är unikt för ekipaget och gäller enbart för den person och hund som genomfört doftprovet tillsammans och gäller under hela hundens liv.

För att delta i doftprov ska hunden vara frisk och uppnått en ålder på 10 månader. Det är ditt ansvar att läsa igenom regelverk och dopningsregler inför doftprovet.

Regelverk

Doftprov i samarrangemang med SNWK 16 december 2018 i NW1, NW2 samt NW3.

 

 

Anmälan öppnar 181001 kl 00:00 via http://www.snwk.se/kalender-dp/. För att anmäla sig får man gå in i kalendern och leta upp doftprovet man vil göra. Är det första gången skapar man sig ett konto.

 

Plats: Ridhuset, Kågeröds Ryttarförening i Kågeröd. Hitta hit
Befinner man sig i Kågeröd kör man mot Stenestad. Strax efter att tätbebyggelsen avtar ska man svänga vänster vid en skylt som det står ”Bauseröd” på och sen direkt höger, då ser man ridhuset en bit framför sig.

Pris: 300kr per doft och ekipage.

Domare: Sandra Vikenstjerna

Tidtagare/funktionär: Meri Snellman

Betalning sker till Bg: 5169-1020 senast 7 dagar efter bekräftelse om plats. OBS! Avvakta med betalning tills du vet att du har en plats. 

PM med startlista och tider skickas ut ca 7 dagar innan doftprovet.

 

Viktigt att tänka på!

  • Vid doftprovet ska du kunna visa upp medlemsbevis på SKK-ansluten klubb (brukshundsklubb, rasklubb eller SNWK), vaccinationsintyg samt registreringsnummer/tävlingslicens.
  • Låt hunden sitta kvar i bilen fram tills samlingen då vi går igenom praktiska delar som t ex var hundarna får rastas.
  • Håll avstånd till varandra så att hundarna inte behöver hamna i onödiga konflikter. Gult band på kopplet signalerar att hunden behöver lite extra utrymme.
  • Hund ska bära sele eller fast halsband vid doftprov. Halsband med
    strypfunktion, nosgrimmor eller så kallade ”gå fint”-selar vars funktion är att dra åt är inte tillåtna.

Frågor skickas till: [javascript protected email address]

Varmt välkommen!